Blomkålsris

Blomkål er en næringsrig grøntsag, der er fremragende til at støtte et stærkt immunsystem og optimalt helbred. Blomkål er utroligt høj i vitaminerne C, K og B-kompleks og mineraler som bor, calcium, molybdæn og tryptophan. Det er også en god kilde til protein af høj kvalitet, der let assimileres i kroppen. Blomkål indeholder kraftfulde anticancerforbindelser, såsom indol-3-carbinol og sulforaphane, som er særlig gavnlige til at hjælpe med at forhindre bryst-, livmoderhals-, æggestokk-, tyktarms-, mave- og prostatacancer.

Læs mere om blomkål her.

Blomkålsris

 4 personer

 10 minutter

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • Kogende vand
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Del blomkålshoved i mindre buketter.
  2. Kom det i foodprocessoren eller riv det på rivejernet.
  3. Kom det over i en skål og hæld kogende vand over.
  4. Lad blomkålen stå i det kogende vand i cirka 1 minut. Hæld derefter blomkålsrisene i en si og dræn dem for vand.