Blomkål har adskillige anti-inflammatoriske stoffer, der beskytter hjertekarsystemet på flere måder. Udover et pænt indhold af K-vitamin er det især stoffet glucoraphanin, der i forbindelse med at vi tygger blomkålen kombineres med stoffet isothiocyanat og udvikles til sulforaphan. Ikke alene udløser sulforaphan anti-inflammatorisk aktivitet i vores hjerte-kar-system, men det hjælper også med at forhindre skader på blodkarrene og kan måske endda rense og sikre at de bliver mindre stive
5 sundhedsmæssige fordele:
- Bekæmper kræft
- Beskytter blodkarrene
- God mod gigt
- booster immunsystemet
- Forhindre mavesår
Blomkål & svampe penne
4 personer
25 minutter
Ingredienser
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 frisk rød chili
- 30 g frisk timian
- 500 g kastanje svampe
- 600 g blomkål
- olivenolie
- 400 g fuldkornspenne
- 30 g frisk bredbladet persille
- 200 g ricotta ost
- 2 citron
- 40 g parmesanost
Fremgangsmåde
- Fyld en stor gryde med saltet vand, og bring det i kog.
- I mellemtiden, skræl og fint hak hvidløg og løg, halvere og fjern kernerne fra chili og fint hak.
- Pluk timian blade.
- Trim og skær tre fjerdedele af svampene.
- Trim blomkål, fjern og kassere bladene, hak blomkål buketter og stilk i små bidder.
- Varm 1 spsk olie i en stor gryde over medium varme, tilsæt hvidløg, løg, chili og timian, i 10 minutter, eller til de er gyldne.
- Tilsæt svampe og blomkål, og dæk med et låg og kog forsigtigt i ca 10 minutter yderligere, eller indtil blødgjort.
- I mellemtiden, tilsæt penne til det kogende vand og kog i 10 til 12 minutter, eller indtil al dente – det betyder det er kogt, men stadig har lidt bid.
- I mellemtiden, hak persille.
- Trim de resterende svampe, og skær dem i fine skiver.
- Når blomkål blandingen er kogt, mos massen med en gaffel, indtil der stadig er en smule tekstur.
- Rør ricotta i, smag til med havsalt, sort peber og saften fra en halv citron.
- Gem en kopfuld af kogevandet, dræne herefter penne og returnere dem til gryden, væk fra varmen.
- Tilsæt saucen og rør godt, tilføj stænk af kogevandet, hvis nødvendigt. Smag til med salt, peber og den resterende citronsaft.
- Til sidst, rør de skivede rå svampe i, det meste af parmesanosten og halvdelen af persille.
- Serveres med den resterende hakket persille og ost drysset på toppen.