Blomkålsbøffer med gedeost, hvidløg & koriander

Blomkål har adskillige anti-inflammatoriske stoffer, der beskytter hjertekarsystemet på flere måder. Udover et pænt indhold af K-vitamin er det især stoffet glucoraphanin, der i forbindelse med at vi tygger blomkålen kombineres med stoffet isothiocyanat og udvikles til sulforaphan. Ikke alene udløser sulforaphan anti-inflammatorisk aktivitet i vores hjerte-kar-system, men det hjælper også med at forhindre skader på blodkarrene og kan måske endda rense og sikre at de bliver mindre stive

5 sundhedsmæssige fordele:

  • Bekæmper kræft
  • Beskytter blodkarrene
  • God mod gigt
  • booster immunsystemet
  • Forhindre mavesår

Blomkålsbøffer med gedeost, hvidløg & koriander

  2 personer

 25 minutter

Ingredienser

  • 1 blomkål ca 600 g
  • 100 g boghvedemel
  • 60 g. blød gedeost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl frisk koriander
  • 2 æg
  • 3 spsk soya fløde
  • 1 tsk salt
  • Neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kog blomkålshovedet akkurat mørt i spilkogende vand tilsat lidt salt. Tag det op, og lad det dryppe af. Hak blomkålen groft, og kør den med de øvrige ingredienserne i en foodprocesser / blender til en blød dej.
  2. Varm rigeligt med neutral kokosolie op i en stor stegepande. Brug en spiseske til at forme blomkålsdejen til runde bøffer.
  3. Steg dem på den ene side ved høj varme, indtil de har taget farve. Vend dem forsigtigt, og brun dem et øjeblik på den anden side.
  4. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken beklædt med køkkenrulle, så overskydende fedt kan blive absorberet.
  5. Server bøfferne varme med græsk yoghurt og en salat til.