Blomkål har adskillige anti-inflammatoriske stoffer, der beskytter hjertekarsystemet på flere måder. Udover et pænt indhold af K-vitamin er det især stoffet glucoraphanin, der i forbindelse med at vi tygger blomkålen kombineres med stoffet isothiocyanat og udvikles til sulforaphan. Ikke alene udløser sulforaphan anti-inflammatorisk aktivitet i vores hjerte-kar-system, men det hjælper også med at forhindre skader på blodkarrene og kan måske endda rense og sikre at de bliver mindre stive
5 sundhedsmæssige fordele:
- Bekæmper kræft
- Beskytter blodkarrene
- God mod gigt
- booster immunsystemet
- Forhindre mavesår
Blomkålsbøffer med gedeost, hvidløg & koriander
2 personer
25 minutter
Ingredienser
- 1 blomkål ca 600 g
- 100 g boghvedemel
- 60 g. blød gedeost
- 2 fed hvidløg
- 1 1/2 dl frisk koriander
- 2 æg
- 3 spsk soya fløde
- 1 tsk salt
- Neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Kog blomkålshovedet akkurat mørt i spilkogende vand tilsat lidt salt. Tag det op, og lad det dryppe af. Hak blomkålen groft, og kør den med de øvrige ingredienserne i en foodprocesser / blender til en blød dej.
- Varm rigeligt med neutral kokosolie op i en stor stegepande. Brug en spiseske til at forme blomkålsdejen til runde bøffer.
- Steg dem på den ene side ved høj varme, indtil de har taget farve. Vend dem forsigtigt, og brun dem et øjeblik på den anden side.
- Tag dem af panden og læg dem på en tallerken beklædt med køkkenrulle, så overskydende fedt kan blive absorberet.
- Server bøfferne varme med græsk yoghurt og en salat til.