Blåmuslinger i kokosmælk
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm frisk ingefær
- 1 stilk citrongræs
- 1 frisk rød chili
- 2 spsk. neutral olie til stegning
- 1 dåse kokosmælk
- saft af 2-3 limefrugter
Til servering:
- 1 bundt frisk koriander
- evt. frisk rød chili
- godt brød
Fremgangsmåde
- Muslingerne renses og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og helt fine)
- Skyl forårsløg, skær bunden af, og skær resten i tynde skiver.
- Pil og hak hvidløg fint.
- Skræl og hak ingefær fint.
- Bank citrongræsset godt igennem med bagsiden af en grydeske, og hak det fint.
- Skær chilien i tynde skiver.
- Steg forårsløg, hvidløg, ingefær, citrongræs og chili i olie i en stor gryde.
- Hæld kokosmælken over, og lad den koge ind i et par minutter.
- Smag saucen til med friskpresset limesaft.
- Hæld muslingerne i gryden, og læg låg på.
- Lad muslingerne varme igennem, til de begynder at åbne sig – det tager højst 2-3 minutter.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig i gryden, og servér straks retten drysset med koriander og evt. finthakket chili og brød.