Blåmuslinger er vidt udbredt i de danske farvande og findes både i saltvand og brakvand, helt ind i Østersøen og i fjordene.
Vidste du…
At blåmuslinger indeholder 2 g fedt pr. 100 g og dermed betegnes som en halvfed fisk?
Når du køber fisk og skaldyr kig efter disse mærker:
MSC &  ASC

Blåmuslinger i kokosmælk

 4 personer

 30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 frisk rød chili
  • 2 spsk. neutral olie til stegning
  • 1 dåse kokosmælk
  • saft af 2-3 limefrugter
Til servering:
  • 1 bundt frisk koriander
  • evt. frisk rød chili
  • godt brød

Fremgangsmåde

  • Muslingerne renses og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og helt fine)
  • Skyl forårsløg, skær bunden af, og skær resten i tynde skiver.
  • Pil og hak hvidløg fint.
  • Skræl og hak ingefær fint.
  • Bank citrongræsset godt igennem med bagsiden af en grydeske, og hak det fint.
  • Skær chilien i tynde skiver.
  • Steg forårsløg, hvidløg, ingefær, citrongræs og chili i olie i en stor gryde.
  • Hæld kokosmælken over, og lad den koge ind i et par minutter.
  • Smag saucen til med friskpresset limesaft.
  • Hæld muslingerne i gryden, og læg låg på.
  • Lad muslingerne varme igennem, til de begynder at åbne sig – det tager højst 2-3 minutter.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig i gryden, og servér straks retten drysset med koriander og evt. finthakket chili og brød.