Blåbær er populære små fyre, og med god grund! De er superfood BOMBER, når det kommer til sundhedsmæssige fordele.
Læs mere her
Blåbærkage (Glutenfri)
4 personer
40 minutter & min. 4 timer på køl
Ingredienser
- 50 g nødder (f.eks paranødder)
- 2 spsk kokosolie
- 150 g mandler
- 8 dadler
- 1 knsp. himalaya salt
Glasur:
- 4 blade husblas (glutenfrie)
- 300 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 3 spsk kokossukker
- 1 1/2 dl skyd
- 1/2 dl blåbær syltetøj
- 2 dl piskefløde
- 100 g friske bær
- 1/2 hjemmelavet nutella eller anden nøddecreme
Fremgangsmåde
- Rist alle nødder på panden og lad dem køle af.
- Hak dem groft og blend dem med kokosolien og dadlerne (helst i en foodprocessor).
- Hæld dejen i en springform på ca. 18 cm – hvis du ønsker en stor kage, ellers kan du anrette den portionsvis i glas. Smør bunden 1 cm med chokoladenøddecreme.
- Læg husblads i koldt vand, pisk imens skyr, syltetøj, ost, citronskal og sukker.
- Varm citronsaften og smelt husblasen ned i, og pisk massen ned i osteblandningen.
- Fløden piskes stiv og vendes ned i osten. Fordel massen over kagebunden.
- Stil kagen på køl natten over. (minimum 4 timer)
TIPS: Denne dessert kan også anrettes portionsvis på selve serveringsdagen. Anret i glas, og lad dem stå i fryseren i ca. 30 minutter.
Pynt med bær inden servering.