Blåbær er populære små fyre, og med god grund! De er superfood BOMBER, når det kommer til sundhedsmæssige fordele.
Læs mere her
Blåbær parfait med chia marmelade
4-6 personer
40 minutter
Ingredienser
Blåbær – chia marmelade:
- 550 g frosne blåbær
- 1/4 kop ren ahornsirup
- 1 knsp fint havsalt
- 3 spsk chiafrø
- 1 tsk frisk citronsaft, eller mere til smag
Til iblødsætning natten over:
- 1 dåse kokosmælk, helst den fede cremet
- 1 kop havregryn (brug glutenfri om nødvendigt)
- 3 spsk chiafrø
- 1 spsk ren ahornsirup
- 1/2 tsk stødt kardemomme, eller mere til smag
- 1/4 tsk kanel, eller mere til smag
- 1-2 små modne pærer, hakkede
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
Chia marmelade:
- Tag en mellemstor gryde, rør blåbær og ahornsirup sammen. Tilføj et strejf af salt. Lad det simre over medium-høj varme, afdækket, i ca 8-10 minutter, indtil blødgjort (bær vil frigive en masse vand i løbet af denne tid).
- Tilsæt chiafrø og rør indtil det samler sig. Fortsæt på lavt blus ca. 8-15 minutter og omrør ofte for at undgå det klumper, eller indtil det meste af vandet koger ud og marmeladen reducerer i volumen.
- Fjern fra varmen og rør citronsaft i. Kom blandingen i en skål, afdækket, og ind i køleskabet indtil afkølet, i mindst et par timer. For en hurtigere afkølings metode, kan marmeladen kommes i fryseren, afdækket i 45-60 minutter, omrøring hvert 15. minut, indtil kold.
Iblødsætningen:
- Tag en mellemstor beholder (med låg) eller en medium skål. Rør hele dåsen med kokosmælk, havre, chiafrø, ahornsirup, kardemomme og kanel sammen indtil en ensartet masse. Dæk det til og sæt på køl i 1-2 timer, eller gerne natten over. Havren skal være blødgjort og blandingen blevet tykkere. Rør i massen inden det skal bruges.
Servering:
- Tag nolge små krukker/glas og kom et lag chia marmelade, din havre og afslut med de hakkede pære.
Tip:
Kan holde sig i køleskabet i op til 3-4 dage. Din Chia frø marmelade kan holde sig i køleskabet i op til 2 uger. Begge dele skal opbevares i lufttæt beholder.