‘Tiden er inde til at hive økologi ud af støvede helsekostforretninger og cafeer, og gøre op med opfattelsen af økologi som vegetarisk og langhåret.’
Sådan lyder det fra de to ejere Brian Johansen og Søren Hansen, som ønsker at løfte synet på økologi til et højere niveau. Det har de valgt at gøre ved at åbne deres smukke restaurant BioM.
Stærke holdninger
På BioM bliver der serveret mad med stærke holdninger til smag og kvalitet. Restauranten har et varieret menukort, som indeholder moderne dansk mad, som er lavet af kunsten mellem økologi og gastronomi. Når alle råvarer er økologiske så er menukortet bestemt til at være sæsonbestemt, men det er kun et stort plus at tilpasse sig årstiderne mener de to ejere.
Der er ikke noget nyt i at bruge sæsonvarer, det er som vores bedsteforældre gjorde – syltede, saltede og henkogte, og det gør drengene på BioM med stor fornøjelse. De nyder, når de første ting fra en ny sæson bliver leveret og det dufter i hele køkkenet.
Økocertificeret
Restaurantens certificering betyder meget for ejerne, fordi det er kundernes garanti for, at det der bliver serveret på deres tallerkner rent faktisk er økologisk. Der er jo ikke noget øko-mærke på bøffen man får serveret, derfor er det godt at man kan stole på statens mærke på døren.
Du kan besøge restauranten beliggende
Fredericiagade 78
1310 København
Web: www.biom.dk
Kilder:
http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/biom (04, august, 2014)
http://www.gogreencopenhagen.dk/gogreencopenhagen/steder/spise/restauranter/biom/?cat=1539
http://www.biom.dk/om/