Basilikum gnudi

Har du nogensinde hørt tale om gnudi? Ordet kommer fra det italienske ord nudi, som betyder nøgen, for det er nemlig nøgen pasta, det handler om – det vil sige kun ravioliens fyld, uden den pasta som omgiver den. Gnudien koges i saltet vand, ligesom dumplings eller gnocchi.

Urten basilikum er en antibiotikum, antiseptisk, carminative og appetitvækker, der har en særlig affinitet for maven – Læs mere her

Basilikum gnudi

 4 personer

 40 minutter & 12 timer hviletid

Ingredienser

  • 2 store håndfuld basilikum blade
  • 250 g frisk ricotta
  • 125 g parmesan, fintrevet
  • 2 store æg
  • 1 æggeblomme
  • 75 g durumhvede, plus lidt ekstra
  • Semulje mel, til drys
  • 15 g smør
  • 1 citron
  • 30 g revet pecorino, til servering ( Traditionel fåreost )

Fremgangsmåde

  1. Sæt en gryde på svag varme, tilsæt et stænk af vand og to tredjedele af basilikumbladene og varm dem, indtil de falder sammen. Tag det fra kogepladen, lad afkøle, og pres forsigtigt det overskydende vand fra.
  2. Kom bladene i en blender med 75 g ricotta og blend til en puré. Kom det i en stor skål sammen med det resterende ricotta, parmesan og æg, og pisk kraftigt, indtil let og luftigt.
  3. Ved hjælp af en stor metalske, tilsæt mel i ricotta blandingen, tilføje lidt mere, hvis det er for klistret – dejen skal være blød og fugtig.
  4. Drys et 5mm lag af semulje mel over en bageplade, og fylde en sprøjtepose med ricotta blandingen, skære en 1,5 cm åbning. Pres lange strimler af gnudi blanding på pladen, ca. 1,5 cm fra hinanden.
  5. Drys strimlerne med et tykt lag af semulje mel, skær dem derefter i 2-3 cm stykker, og sørg for gnudi er godt belagt af melet. Dæk pladen med plastfolie og sæt dem i køleskabet natten over.
  6. Tag dine gnudi ud af køleskabet og vent til de er ved stuetemperatur.
  7. I mellemtiden smeltes smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt de fleste af basilikumbladene. Kog i 1-2 minutter, indtil smørret begynder at boble og bladene er blevet sprøde. Riv lidt fint citronskal i og krydr godt. Tag en skål og sæt det til side.
  8. Bring en stor gryde med saltet vand i kog over medium varme og kom forsigtigt gnudi i gryden med en hulske. Når de flyder op til overfladen, er de kogt – bør tage omkring 1 minut.
  9. Fjern dem med en hulske og vend dem forsigtigt i citron smørret.
  10. Server dem i dybe tallerkner med revet pecorino og resten af basilikum blade på toppen.
  11. Pres lidt citron over inden servering.