Nogle mennesker har tendens til at være sukker-forskrækket, også når det kommer til frugtsukker. Derfor undgår de ofte bananer, da de har et højt indhold af frugtsukker.
Bananpandekager (Glutenfri)
8 stk.
20 minutter
Ingredienser
- 1 æggehvide, pisket stiv
- ¼ kop rismel
- ¼ kop kikærtemel
- 1 spiseskefuld bagepulver
- 2 spsk arrowroot stivelse∗
- ¼ kærnemælk
- ¼ kop mælk
- knivspids salt
- 2 spsk ahornsirup
- ¼ tsk vanille
- smør eller kokosolie til stegning
- 1 banan i tynde skiver, valgfri
∗Arrowroot er en let fordøjelig spiselig stivelse udvundet af knoldede, underjordisk, krybende jordstængler som tilhører Marantaceae plantefamilien.
Fremgangsmåde
- Pisk æggehvide stiv. Sæt til side.
- I en mellemstor skål, piskes rismel sammen med kikærtemel, bagepulver, og arrowroot pulver.
- I en stor skål, piskes kærnemælk sammen med mælk, salt, ahornsirup og vanille.
- Tilsæt de tørre ingredienser i til den våde masse og bland dem sammen til en ensartet dej, og tilsæt æggehviden til sidst.
- Varm en stor sauterpande over medium varme. Når panden er varm, tilsættes lidt fedtstof og drej panden for at fordele dejen jævnt.
- Top herefter hver med et par skiver af banan (valgfrit).
- Steg dem i 2-3 minutter, eller indtil du ser bobler i dejen og undersiden er let gyldent. Vend og steg dem på den anden side i yderligere 1-2 minutter.
- Serveres med smør og ahornsirup.