Balsamico er en italiensk, aromatisk eddike, der er fremstillet af inddampet druemost. Den er desuden lagret på fade af fx eg eller kastanje
Balsamisk ristede kartofler og asparges
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler, skåret i kvarte
- 250 g asparges, halveret
- 2 spsk hvidløgs olivenolie
- 4 spsk balsamicoeddike
- En generøs knivspids salt og peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200C
- Tilsæt olivenolie, balsamicoeddike og salt til et stort ildfastfad.
- Tilsæt kartoflerne og bland dem godt med olivenolie og balsamicoeddike
- Steg dem i 20 minutter.
- Efter 20 minutter stegetid, tilsættes asparges med lidt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.
- Bland retten igen og steg i yderligere 15 minutter.
- Krydr med ekstra balsamicoeddike, salt og peber.
- Server og nyd retten alene eller som tilbehør.