Balsamisk ristede kartofler og asparges

Balsamico er en italiensk, aromatisk eddike, der er fremstillet af inddampet druemost. Den er desuden lagret på fade af fx eg eller kastanje

Balsamisk ristede kartofler og asparges

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler, skåret i kvarte
  • 250 g asparges, halveret
  • 2 spsk hvidløgs olivenolie
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • En generøs knivspids salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200C
  2. Tilsæt olivenolie, balsamicoeddike og salt til et stort ildfastfad.
  3. Tilsæt kartoflerne og bland dem godt med olivenolie og balsamicoeddike
  4. Steg dem i 20 minutter.
  5. Efter 20 minutter stegetid, tilsættes asparges med lidt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.
  6. Bland retten igen og steg i yderligere 15 minutter.
  7. Krydr med ekstra balsamicoeddike, salt og peber.
  8. Server og nyd retten alene eller som tilbehør.