jordskokkesuppe

Gå efter bæredygtige fisk

Fisk der er økologi mærket, skal være opdrættet efter krav fastsat af EU. Myndighederne skal kontrollere, hvad fiskene har spist. Det er umuligt at dokumentere, hvis fiskene ikke er spærret inde.
Fisk, der svømmer frit i havet, kan ikke få økologi mærket.
Vilde fisk kan til gengæld få MSC-mærket, hvis de lever op til en række kvalitetskrav. Fiskerne skal værne om fiskebestande og bevare økosystemer.
Mærkningsordningerne for bæredygtige og økologiske fisk er ikke fejlfrie. Blandt andet tillader MSC-mærket bundtrawl, som har en negativ påvirkning på havbundens plante- og dyreliv. Men hvis du vil mindske miljøbelastningen og brugen af pesticider og antibiotika, er fisk med Ø-, MSC- eller ASC-mærket de bedste, du kan vælge.

Læs om bæredygtig fisk her

Bagt torsk i jordskokkesuppe

  2 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 225 g torskefileter
  • lidt salt
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 3 jordskokker
  • Smør
  • 4 dl hønsefond eller bouillon
  • 1 dl hvidvin
  • Lidt fløde
  • Evt. salt og citronsaft
  • Evt. valnøddeolie
  • Lidt brød til servering

Fremgangsmåde

  1. Torskestykker strøs med lidt salt og bages tildækket i ovnen ved 180 g i ca. 12 min.
  2. Brun hakket skalotteløg, hvidløg, bladene fra 1 kvist timian og skrubbede og grovhakkede jordskokker i en god skefuld smør.
  3.  Efter ca. 2 min tilsættes hønsefond eller bouillon, hvidvin og kog suppen under låg i ca. 10 min.
  4. Blend grundigt og tilsæt fløde.
  5. Smag til med salt og evt. citronsaft.
  6. Server den varme jordskokkesuppe med dampet torsk og frisk brøndkarse. Dryp evt. suppen med lidt valnøddeolie og server med madbrød.
jordskokkesuppe

TEXT

TITLE

  2 personer

  30 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser:

TEXT

Fremgangsmåde:

TEXT