Spiselige og veganske sugerørene overgår deres papiralternativer og nedbrydes inden for få dage
Det er velkendt at udskiftning af engangsplast i fødevareindustrien er afgørende for miljøet. Indtil videre har anvendelser af bæredygtige materialer som tang og bambus været imponerende, ligesom lokalproduceret fødevare, cirkulær og lokal økonomi. Efterhånden som disse bevægelser får trækkraft, vil det være interessant at se hvordan regionale tilgange varierer, og på hvilke måder især hvad angår hvilke produkter der fuldstændigt erstattes af bæredygtige alternativer, og hvilke der vil blive produceret på en mere miljøvenlig måde.
Nu er en britisk virksomhed begyndt at omdanne pasta til spiselige og bæredygtige sugerør, lavet af kun to ingredienser – hvede og vand, Sugerørene er vegan-venlige og nedbrydes på få dage. Sammenlignet med de mange papirsugerør, der i øjeblikket findes på markedet forbliver disse stærke i meget længere tid, og har ingen smags indflydelse på hvad du drikker.
I test modstod Stroodles sugerør kolde væsker, herunder kulsyreholdige drikkevarer og spiritus i mere end en time, før de begynder at blive bløde. De anbefales dog ikke til brug i varme drikke. Sugerørene er til og med sikre at spise og let at tilpasse i størrelse. De kan købes online og fra en række detailhandlere i Irland og Belgien.
Videreudvikling af sugerørene inkluderer tilpasning og sikring af glutenfri versioner. Virksomheden donerer en del af sit salg til velgørenhedsorganisationer som Ocean Plastic, der er dedikeret til at reducere plastaffald.