Perfekt til en kødfri mandag, er denne aubergine opskrift med parmesan ikke kun lækker, men også sund. Brug auberginer med parmesan i stedet for lasagne plader for at springe unødvendige carbs over, og nyd stadig de lækre oste som giver lasagne sin fantastiske smag
Aubergine lasagne
4 personer
1 time & 45 minutter
Ingredienser
Auberginer:
- 2 store æg
- 1 spsk vand
- 2 kopper rasp uden sukker
- 1/4 kop revet friske Parmigiano-Reggiano ost
- 1 stor aubergine, skrællet og skåret i skiver
- Kokosolie neutral til at smøre bradepande
Fyld ( ricotta-blandingen ):
- 1/2 kop frisk basilikum, hakket
- 1/4 kop revet frisk Parmigiano-Reggiano ost
- 1/2 tsk tørret chili
- 1 1/2 tsk hvidløg, hakket
- 1/4 tsk salt
- 250 g ricotta ost 1
- 1 stort æg
Øvrige ingredienser:
- 320 g pasta sauce
- 1/4 tsk salt
- 125 mozzarella ost, skiver
- 3/4 kop fontina ost, fint revet
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 375 °.
- Aubergine: kombiner 2 æg og 1 spsk vand i en lav skål. Kombiner rasp og 1/4 kop Parmigiano-Reggiano i en anden skål.
- Vend først auberginer i ægge blandingen, dernæst i rasp blanding. De skal have et fint lag af rasp på sig.
- Placer auberginer 2,5 cm. fra hinanden i et ildfast fad, smurt med kokosolie.
- Bag ved 375 ° i 30 minutter eller indtil gylden.
Fyld:
- Bland basilikum og de øvrige 6 ingredienser i en skål.
- For at samle retten: kom 1/2 kop pasta sauce i bunden af ildfast fad smurt med kokosolie.
- Læg halvdelen af aubergine skiver over pasta sauce. Drys med 1/8 tsk salt.
- Top med ca. 3/4 kop pasta sauce; spred halvdelen af ricotta-blandingen over saucen og top med en tredjedel af mozzarella og 1/4 kop fontina.
- Gentag lagene en gang og slut med ca. 1 kop pasta sauce.
- Læg aluminiumsfolie over fadet.
- Bages ved 375 ° i 35 minutter.
- Fjern folie; top med resterende tredjedel af mozzarella og 1/4 kop fontina.
- Bages igen ved 375 ° i 10 minutter eller indtil sauce er boblende og ost smelter.
- Lad afkøle i 10 minutter.