Aubergine er rig på antioxidanter, og fibre, og kaloriefattig. Skallens nuancer af lilla-bordeaux er hele forklaringen på, at aubergine er så sundt og fyldt med antioxidanter. Den vigtigste af dem – nasunin – beskytter nemlig fedtmolekylerne i kroppens celler. Lige præcis den funktion er ufatteligt vigtig, når det handler om at holde cellerne friske og spændstige – herunder dine hjerneceller(!) – idet cellemembranen består af fedt. Nanusin beskytter dermed indirekte dine kognitive evner, og fungerer generelt som beskytter af alle kroppens celler.
Aubergine dip
4 personer
1 time
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 fed hvidløg
- ½ – 1 frisk grøn chili
- ½ bundt frisk bredbladet persille
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- ½ citron
- ½ tsk røget paprika
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 ° C.
- Stik i auberginen et par gange med en kniv, så steg den i 45 minutter, blødgjor. Lad den køle af.
- Skræl og knus hvidløg, fjern kernerne og hak chili, hak persille.
- Fjern indmaden fra aubergine, og kom det i en foodprocessor. Blitz med hvidløg, chili, olie, citronsaft, persille og en knivspids havsalt og sort peber.
- Smag og juster med krydderier, olie og citron efter behov.
- Serveres med chapati.