Aubergine dip

Aubergine er rig på antioxidanter, og fibre, og kaloriefattig. Skallens nuancer af lilla-bordeaux er hele forklaringen på, at aubergine er så sundt og fyldt med antioxidanter. Den vigtigste af dem – nasunin – beskytter nemlig fedtmolekylerne i kroppens celler. Lige præcis den funktion er ufatteligt vigtig, når det handler om at holde cellerne friske og spændstige – herunder dine hjerneceller(!) – idet cellemembranen består af fedt. Nanusin beskytter dermed indirekte dine kognitive evner, og fungerer generelt som beskytter af alle kroppens celler.

Aubergine dip

 4 personer

 1 time

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • ½ – 1 frisk grøn chili
  • ½ bundt frisk bredbladet persille
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • ½ citron
  • ½ tsk røget paprika

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C.
  2. Stik i auberginen et par gange med en kniv, så steg den i 45 minutter, blødgjor. Lad den køle af.
  3. Skræl og knus hvidløg, fjern kernerne og hak chili, hak persille.
  4. Fjern indmaden fra aubergine, og kom det i en foodprocessor. Blitz med hvidløg, chili, olie, citronsaft, persille og en knivspids havsalt og sort peber.
  5. Smag og juster med krydderier, olie og citron efter behov.
  6. Serveres med chapati.