Dhal er en central ret i det indiske køkken. Gule ærter har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.
Aubergine Dhal & chapati
4 personer
1 time & 50 minutter
Ingredienser
- 1 stor aubergine
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 2 tommelfinger-store stykker af ingefær
- 4 spsk karrypasta
- jordnøddeolie
- 500 g gule flækærter
- 1 grøntsags bouillonterning
- 250 g fuldkornsmel, plus ekstra til afstøvning
- 2 spsk olivenolie
- 320 g brune ris
- 1 frisk rød chili
- 1 håndfuld friske karry blade
- 1 tsk sennepsfrø
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 ° C
- Skær aubergine i 2 cm stykker, skræl og skær løg og hvidløg, skræl og fint riv ingefær.
- Kom det hele i en bradepande med karrypasta og lidt jordnøddeolie.
- Miks det godt sammen eventuelt med dine hænder. Kom det i oven i 20 til 25 minutter.
- Kom herefter halvdelen i en stor gryde sammen med din flækærter, og returnere bradepanden tilbage i ovnen for at holde resten varm – sluk ovnen!
- Placer gryden på lav varme på kogepladen. Rør flækærter i, smuldre bouillonterning i, og tilsæt 2 liter kogende vand.
- Lad det simre i omkring 1 time og 20 minutter med låget på, eller indtil flækærterne er møre, og din dhal er fortykket, omrør jævnligt og tilføj lidt vand hvis det er nødvendigt.
- Chapati: I mellemtiden kommes mel i en stor skål med en knivspids salt -lav en fordybning i midten.
- Tilsæt olivenolie og 150 ml vand til fordybningen, og bland det sammen med en gaffel.
- Når det er blevet til en dej, æltes det indtil en glat dej. Opdel derefter dejen i 12 bolde. Rul hver enkelt ud til en tynd cirkel på cirka 12 cm.
- Kom en stegepande på medium varme og steg dine chapatis i 1 minut på hver side, de må ikke tage farve.
- Hold dem varme i ovnen.
- Krydr olie: Fint skær chili og kom dem i en lille stegepande på medium varme med karry blade, sennepsfrø og en god sjat jordnøddeolie i 1 til 2 minutter, eller indtil sprød.
- Server retten med dine ris, chapatis, dhal, grøntsager og lidt af krydr olien over.