Aubergine Dhal & chapati

Dhal er en central ret i det indiske køkken. Gule ærter har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder blandt andet B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.

Aubergine Dhal & chapati

 4 personer

1 time & 50 minutter

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tommelfinger-store stykker af ingefær
  • 4 spsk karrypasta
  • jordnøddeolie
  • 500 g gule flækærter
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • 250 g fuldkornsmel, plus ekstra til afstøvning
  • 2 spsk olivenolie
  • 320 g brune ris
  • 1 frisk rød chili
  • 1 håndfuld friske karry blade
  • 1 tsk sennepsfrø

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C
  2. Skær aubergine i 2 cm stykker, skræl og skær løg og hvidløg, skræl og fint riv ingefær.
  3. Kom det hele i en bradepande med karrypasta og lidt jordnøddeolie.
  4. Miks det godt sammen eventuelt med dine hænder. Kom det i oven i 20 til 25 minutter.
  5. Kom herefter halvdelen i en stor gryde sammen med din flækærter, og returnere bradepanden tilbage i ovnen for at holde resten varm – sluk ovnen!
  6. Placer gryden på lav varme på kogepladen. Rør flækærter i, smuldre bouillonterning i, og tilsæt 2 liter kogende vand.
  7. Lad det simre i omkring 1 time og 20 minutter med låget på, eller indtil flækærterne er møre, og din dhal er fortykket, omrør jævnligt og tilføj lidt vand hvis det er nødvendigt.
  8. Chapati: I mellemtiden kommes mel i en stor skål med en knivspids salt -lav en fordybning i midten.
  9. Tilsæt olivenolie og 150 ml vand til fordybningen, og bland det sammen med en gaffel.
  10. Når det er blevet til en dej, æltes det indtil en glat dej. Opdel derefter dejen i 12 bolde. Rul hver enkelt ud til en tynd cirkel på cirka 12 cm.
  11. Kom en stegepande på medium varme og steg dine chapatis i 1 minut på hver side, de må ikke tage farve.
  12. Hold dem varme i ovnen.
  13. Krydr olie: Fint skær chili og kom dem i en lille stegepande på medium varme med karry blade, sennepsfrø og en god sjat jordnøddeolie i 1 til 2 minutter, eller indtil sprød.
  14. Server retten med dine ris, chapatis, dhal, grøntsager og lidt af krydr olien over.