Asiatisk kylling med brune ris

Økologiske kyllinger skal have masser af plads både indendørs og på udendørs græsarealer. De skal have økologisk kraftfoder og adgang til økologisk grovfoder, og næbene må ikke trimmes.

Asiatisk kylling med brune ris

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 dl brune ris
  • 6 dl vand
  • Salt og peber
  • 500 g kyllingestrimler
  • 2 tsk knust ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk chili (sambal oelek)
  • 300 g sukkerærter eller sugar snaps
  • 200 g grønne bønner
  • 4 forårsløg
  • Kokosolie til stegning
  • Ærteskud, kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Kog risene som anvist. 
  2. Kyllingestrimlerne vendes i ingefær, knust hvidløg og chili.
  3.  Snit sukkerærterne på langs.
  4. Snit bønnerne meget skråt og i mindre stykker.
  5. Snit forårsløg. 
  6. Svits kyllingen et kort øjeblik i kokosolie.
  7. Tilsæt sukkerærter samt bønner og steg 2-3 min. 
  8. Kom forårsløg samt ris ved og steg endnu 2-3 min.
  9. Smag til med salt og peber, drys med ærteskud og servér.