En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af cancer. De orangefarvede rødder er naturens topscorer, hvad angår indhold af betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin og er en stærk antioxidant. Betacaroten menes at virke forebyggende mod hjertesygdom og bryst- og æggestokkræft.
Antiinflammatorisk ret med søde kartofler, chili, sorte bønner og spidskommen
4 personer
1 time og 20 minutter
Ingredienser
- 1 lille løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1 stor gulerod, hakket
- 2 stængler selleri, hakket
- 1 stor sød kartofle, i tern
- 1 dåse sorte bønner, eller kog dem dagen før
- 1 dåse kidneybønner
- 1 kop svampe, skiver
- 1 stor rød peberfrugt, hakket
- 1 glas purerede tomater
- 1 dåse hakket tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 kop vand
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 spsk chili pulver
- 1 spsk spidskommen
- salt og peber
- kokosolie
- 1/4 kop rødvin
Fremgangsmåde
- Varm en stor gryde over medium varme.
- Tilsæt 1-2 spsk olie til gryde.
- Tilsæt løg, hvidløg, selleri og gulerod samt et strejf salt og peber.
- Rør let i ca. 7-10 minutter.
- Tilsæt purerede tomater samt rødvin og kog det ned i ca. 3 minutter.
- Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, vand, og krydderier. Rør og kog ca 1 minut.
- Tilføj resten af ingredienserne (grønt og bønner).
- Læg låget på og kog over medium-lav varme i ca. 30 minutter.
- Tag låget af og kog i yderligere 15-25 minutter (reducer) indtil ønsket konsistens.
TEXT
TITLE
2 personer
30 minutter
2 personer
30 minutter
Ingredienser:
TEXT
Fremgangsmåde:
TEXT