Andesauce er for rigtig mange mennesker smagen af jul og hører jo derfor til, når andestegen, rødkålen og de brunede kartofler kommer på bordet juleaften.
Andesauce
6 personer
30 minutter
Ingredienser
- 2 store gulerødder
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stængler blegselleri
- 1 tsk. hele peberkorn
- 5 laurbærblade
- salt/peber
- 1-2 dl rødvin
- 1 liter vand
- ribsgele
- citron
- olie
Fremgangsmåde
-
Rengør alle grøntsagerne og skær dem ud i mindre stykker
-
Læg grøntsagerne i en bradepande sammen med indmaden fra anden
-
Giv den en grundig omgang salt og peber og hæld et par fuldvoksne skvæt olie eller andefedt plus rødvin over
-
Sæt bradepanden i ovnen under anden
-
Efter et par timer tid hælder du vand ved og lader det være
-
Når din and er færdig tager du også bradepanden ud og hælder alt indholdet fra bradepanden ned i en si over en gryde
-
Sørg for at skrabe alt af bradepanden og mas det godt igennem sien
-
Nu koger du massen godt ind til den har en passende konsistens, det tager ca. 30 minutter, samtidig med, at du skummer fedt og urenheder fra undervejs.
-
Herefter smager du til med salt og peber og justerer evt. med lidt citron og ribsgele.