Andesauce

Andesauce er for rigtig mange mennesker smagen af jul og hører jo derfor til, når andestegen, rødkålen og de brunede kartofler kommer på bordet juleaften.

Andesauce

 6 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 2 store gulerødder
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stængler blegselleri
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • salt/peber
  • 1-2 dl rødvin
  • 1 liter vand
  • ribsgele
  • citron
  • olie

Fremgangsmåde

  1. Rengør alle grøntsagerne og skær dem ud i mindre stykker
  2. Læg grøntsagerne i en bradepande sammen med indmaden fra anden
  3. Giv den en grundig omgang salt og peber og hæld et par fuldvoksne skvæt olie eller andefedt plus rødvin over
  4. Sæt bradepanden i ovnen under anden
  5. Efter et par timer tid hælder du vand ved og lader det være
  6. Når din and er færdig tager du også bradepanden ud og hælder alt indholdet fra bradepanden ned i en si over en gryde
  7. Sørg for at skrabe alt af bradepanden og mas det godt igennem sien
  8. Nu koger du massen godt ind til den har en passende konsistens, det tager ca. 30 minutter, samtidig med, at du skummer fedt og urenheder fra undervejs.
  9. Herefter smager du til med salt og peber og justerer evt. med lidt citron og ribsgele.