Dyrenes Beskyttelse anbefaler danske ænder. Især de økologiske, fordi de går ude, har adgang til svømmevand og kan snadre løs i græs og grovfoder.
Andebryst med bønnesalat
2 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 glas kogte kidneybønner
- 200 g kogte kartofler
- 200 g grønne bønner
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. hakket persille
- 1 spsk. hakkede kapers
- 1 andebryst
- Salt og peber
- 1 spsk. olie
- 100 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. ahornsirup
Fremgangsmåde
- Skyl kidneybønner, skær kartofler i tern og damp de grønne bønner let.
- Pisk olie, eddike, persille og kapers sammen og vend kidneybønner, kartoffeltern og grønne bønner i.
- Krydr andebrysterne med salt og peber og steg det i olien ved middelhøj varme i 7 min. på hver side.
- Pil løg og hvidløg og skær skalotteløgene i kvarte og hvidløgene i skiver. Svits løg og hvidløg, til de begynder at tage farve.
- Tilsæt siruppen og steg i yderligere 2 min.
- Anret bønneblandingen på et fad og læg skiver af andebryst og løgene over og server.