Dejlig og sund kage som hele familien inklusiv vennerne vil elske – kan serves med lidt cremefraiche eller vanilje is.
Læs her om Æbler og sundhed
Æble- og valnøddekage
2 personer
30 minutter
Ingredienser
Topping:
- 1 æble, tynde skiver
- 100 g valnødder, ristet og let knust
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk havsalt
- 2 spsk ahornsirup
- 1 1/2 spsk hvedemel
Bunden:
- 200 g hvedemel
- 175 g valnødder
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk havsalt
- 1 spsk æblecidereddike
- 250 ml plantebaseret mælk
- 1 spsk vegetabilske olie
- 7 spsk flormelis
- 1 spsk vaniljeessens
- 1 tsk kanel
- 1 tsk allehånde
- 1/8 tsk stødt nelliker
- 2 æbler, revet
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 ° C
- Smør en springform med neutral kokosolie.
Bunden:
- Tilsæt valnødderne til din foodprocessor og blitz til en fin masse.
- Tilsæt nu de resterende ingredienser (bortset fra æblerne) og blitz, indtil du får en glat dej, og der ikke er nogen klumper.
- Rør nu de revet æbler i.
- Kom dej i springformen (24cm).
Toppings:
- Bland de ristede valnødder i en skål med de øvrige ingredienser på nær skiver af æbler.
- Kom valnød blandingen over dejen og afslut med at lægger skiver af æble i et pænt mønster.
Bagning:
- Bag kagen i cirka 40-45 minutter, eller stik i den, og se om der sidder dej på gaflen.
- Lad kagen køle af i 10-15 minutter, indtil du fjerner den fra springformen.