Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.
Kylling med urter
4 personer
1 time
Ingredienser
- 1 kylling
- 1/2 citron
- 1 dl krydderurter (persille, purløg el. basilikum)
- 1 tsk sojasauce
- 1 dl vand
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rens og tør kyllingen.
- Riv citronskallen og skær kødet i både.
- Læg kyllingen i et ovnfast fad og put halvdelen af krydderurterne og citronskallen ind under skindet på brystsiden af kyllingen. Læg citronbådene ind i kyllingen og bind benene sammen. Pensl med soja, og drys med resten af citronskallen og krydderierne inklusiv salt og peber.
- Steg kyllingen i midten af ovnen. Efter 45 minutter hæld da vand ved og giv den 15 minutter mere. Kyllingen er færdig når den måles til 70 grader i midten med et stegetermometer.
- Server med ovnbagte grøntsager – de kan sagtens ligge i samme fad som kyllingen. De kan lægges ved 40 minutter før kyllingen er færdig.
Tip:
Kyllingen smager også godt hvis man fylder den med både citron og frisk persille. Kyllingen kan serveres med ris, salat og brød.