Nordisk rullesteg

Dejlig saftig rullesteg med en god sovs med masser af smag.

Nordisk rullesteg

 4 personer

  2 timer

Ingredienser

  • 1 svineslag (ca. 1 kg)
  • 1 hakket løg
  • 2 spsk timian
  • 2 laurbærblade
  • 100 g hakkede tørrede abrikoser
  • olie
  • 2 dl hvidvin
  • 1 l vand
  • 4 gulerødder skåret i store stykker
  • 4 persillerødder skåret i store stykker
  • 600 g kartofler skåret i store stykker
  • Kødsnor
  • Salt og peber
  • Timian til pynt

Fremgangsmåde

  1. Hvis der er for meget fedt på slaget, så fjern lidt af det.
  2. Bank kødet forsigtigt med en kødhammer. Når kødet har ens tykkelse over det hele, så krydr det med salt og peber.
  3. Læg løg, timian og abrikoser på. Rul slaget så stramt som muligt og bind det sammen med kødsnor.
  4. Brun stegen i en gryde med lidt olie indtil den er brun alle steder.
  5. Tilsæt vin og laurbærblade og lad massen koge op.
  6. Tilsæt vandet når blandingen koger.
  7. Lad stegen simre under låg i en time.
  8. Tilsæt grøntsager og kartofler og lad blandingen stå i 40 minutter mere.
  9. Anret tallerkenerne fint med udskåret kød og grøntsager. Pynt med timian.
  10. Serves med en god brun sovs.