Dejlig saftig rullesteg med en god sovs med masser af smag.
Nordisk rullesteg
4 personer
2 timer
Ingredienser
- 1 svineslag (ca. 1 kg)
- 1 hakket løg
- 2 spsk timian
- 2 laurbærblade
- 100 g hakkede tørrede abrikoser
- olie
- 2 dl hvidvin
- 1 l vand
- 4 gulerødder skåret i store stykker
- 4 persillerødder skåret i store stykker
- 600 g kartofler skåret i store stykker
- Kødsnor
- Salt og peber
- Timian til pynt
Fremgangsmåde
- Hvis der er for meget fedt på slaget, så fjern lidt af det.
- Bank kødet forsigtigt med en kødhammer. Når kødet har ens tykkelse over det hele, så krydr det med salt og peber.
- Læg løg, timian og abrikoser på. Rul slaget så stramt som muligt og bind det sammen med kødsnor.
- Brun stegen i en gryde med lidt olie indtil den er brun alle steder.
- Tilsæt vin og laurbærblade og lad massen koge op.
- Tilsæt vandet når blandingen koger.
- Lad stegen simre under låg i en time.
- Tilsæt grøntsager og kartofler og lad blandingen stå i 40 minutter mere.
- Anret tallerkenerne fint med udskåret kød og grøntsager. Pynt med timian.
- Serves med en god brun sovs.