Mangochutney

Der er mange grunde til, at denne frugt er så god for dig. Da den er meget sød, kan det ikke anbefales at spise for meget af det i løbet af en uge. Men et par dage her og der er perfekt! Mangoer er fyldt med antioxidanter, der har været kendt for at bekæmpe visse kræftformer, som bryst, tyktarm og leukæmi. De øger også din immunstyrke, styrker dineøjne og sænker dit kolesterol!

Mangochutney

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 2 mango skåret i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm finthakket ingefær
  • 1 finthakket rød chili
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk koriander
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1-2 spsk sukrin gold
  • 1 tsk salt
  • Neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Lad en gryde varme op til middel varme.
  2. Hæld olie i gryden og steg chili, ingefær og hvidløg. 
  3. Tilsæt alle krydderier og rør rundt.
  4. Tilsæt mango, eddike, sukrin og salt. Lad massen simre i 30 minutter.
  5. Blend eller mos massen.
  6. Smag til med salt, eddike eller sukrin.
  7. Hæld nu din chutney i et glas og sæt den på køl.