Kanelsnegle

Kanelsnegle som er snaskede og svampede er nok en favorit spise hjemme hos os. De er nemme at lave og kan både laves som en kanelsnegle-kage i en springform, eller blot bages hver for sig på en bageplade.

OBS! Der findes to typer kanel; kassiakanel og den ægte kanel. Giftstoffet kumarin findes i begge slags, men indholdet er langt højere i den billigere kassiakanel end i den ægte kanel – også kaldet Ceylon kanel eller Sri Lanka kanel. Kassiakanel anvendes hyppigt blandt bagere, fordi den er billigere end den ægte kanel, mens Ceylon kanel – altså ægte kanel – er sundere, fordi det indeholder langt mindre kumarin. Leder du efter kanel i dit lokale supermarked, skal du have øjnene åbne. De fleste forhandler nemlig ofte begge typer kanel og vil du bage selv, skal du derfor holde øje med navnet “Ægte kanel”, som kassiakanelen ikke må bære.

TITLE

  30 stk

 1 time samt 30 minutter

Ingredienser

Dej:

  • ca. 700 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 100 g blødt smør
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 1/2 havsalt
  • 1 tsk vaniljesukker

Remonce:

  • 250 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 3 spsk kanel

Glasur:

  • 4 spsk vand
  • 300 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og smuldr gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, smør, vaniljesukker, æg, kanel, salt og kardemomme og rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen mens dejen æltes. Dejen har fået nok mel når den er blevet smidig, glat og lidt klistret. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 20 minutter.
  4. Lav remoncen imens dejen hæver: Bland alle ingredienserne sammen til en masse.
  5. Del dejen i 2 og læg den ene del på et mel drysset bord. Rul dejen ud til en rektangel. Fordel halvdelen af remoncen på dejen og rul den stramt til en pølse.
  6. Skær pølsen ud i ca. 4 cm pr stykke. Gør det samme med den anden del af dejen.
  7. Lad kanelsneglene hæve under et hviskestykke i 50 minutter.
  8. Tænd for ovnen på 180 grader og pensl sneglene med vand, mælk eller æg.
  9. Bag dem i 15 minutter eller til de er gyldne. De skal være bløde når de tages ud.
  10. Bland vand og flormelis til glasuren og pynt dem fint.