Teboller med kardemomme er en lækker og traditionel tebolle, som gør sig godt til enhver fødselsdag.
Teboller med kardemomme
15 boller
30 minutter & 2 timer hævetid
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 40 g gær
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 dl mælk
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- Havregryn til drys
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde.
- Hæld 2 dl mælk i smørret.
- Gæret opløses i resten af mælken i en skål.
- Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen.
- Det er vigtigt, at dejen bliver grundigt æltet. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 1-2 timer eller til dobbelt størrelse.
- Form 15 boller og lad dem hæve 15 minutter på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl bollerne med vand, mælk eller æg og pynt dem med en smule havregryn.
- Bag dejen i 10-12 minutter.