Aioli

Aioli stammer fra Spanien og består af mayonnaise og hvidløg. Hvidløg er en af ​​de mest almindeligt anvendte madlavnings krydderier, der tilføjer aroma og smag til mange retter mad, men det har nogle betydelige sundhedsmæssige fordele også. Den vigtigste ingrediens i medicinsk hvidløg er allicin, som har antibakterielle, antivirale, svampedræbende og antioxidant egenskaber. Desuden hvidløg er rige på vitaminer og næringsstoffer. Nogle af disse omfatter vitamin A, B, B2 og C, samt protein, kalium, calcium, zink, kobber, jern, selen, mangan og mange andre.

Aioli

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 200 g hjemmelavet mayonnaise
  • 3 presset fed hvidløg
  • 1 spsk friskhakket persille
  • saft fra en halv citron

Fremgangsmåde

  1. Bland mayonnaisen sammen med de andre ingredienser og rør rundt. 

Aioli kan serveres til kartofler, tapas, skaldyr og i sandwich.