Saucen blev sandsynligvis først gang lavet af kokken Collinet og serveret i 1836 ved åbningen af Le Pavillon Henri IV, en restaurant i Saint-Germain-en-Laye nær Paris
Bearnaisesauce
3-4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 250 smør
- 3-4 spsk vand / hvidvin
- 3-4 spsk hvidvinseddike
- 3-4 æggeblommer
- 1 bundt hakket estragon
- 1 bundt hakket kørvel
- 2 spsk finhakket skalotteløg
- lidt citronsaft
- knsp. Cayenne peber
- peber
Fremgangsmåde
Klaret smør:
- Klar smørret ved langsomt at opvarme smørret
- Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres
Samling af Bearnaisesaucen:
- Smelt det klaret smør i en gryde.
- Tag en anden gryde og kom vand, eddike, æggeblommer og salt heri.
- Ingredienserne piskes hurtigt ved middelvarme.
- Skru ned for varmen når massen har dannet en cremet konsistens.
- Tilsæt løgene og bliv ved med at piske.
- Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen, bliv ved med at piske.
- Tilføj krydderierne og smag til.