Luksus mayonnaise

Denne luksus udgave smager skønt, og kan bruges til utallige middagsretter. Den er også nem og hurtig at lave.

Luksus mayonnaise

 cirka 2 dl

 15 minutter

Ingredienser

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 fed hvidløg
  • Citronsaft efter smag
  • 1/2 tsk stærk sennep
  • 1 1/2 dl god neutral olie
  • Himalaya salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

  1. Skær hvidløget i små stykker og bland ingredienserne (undtagen olien) i et syltetøjsglas.
  2. Hæld tilsidst olien i.
  3. Tag en stavblender og tryk den helt ned i bunden af glasset og vent til olien flyder op til toppen.
  4. Hold blenderen nede på bunden af glasset og blend med små tryk ad gangen.
  5. Når massen bliver til mayonnaise kan du til sidst løfte stavblenderen op og få resten af olien med i massen.
  6. Blend færdig og stil mayonnaisen i køleskabet. Kan cirka holde sig 1 uge på køl.