Rejer med avocadosalat

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Rejer med avocadosalat

  2 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 2 avocado
  • 2 mangoer
  • 300 g rejer
  • 2-3 spsk sweet chilisauce
  • Lidt limesaft
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld mynte
  • Lidt spæde salater

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær mango og avocado.
  2. Skyld salaten.
  3. Bland  chilisauce, limesaft, mynte, salt og peber.
  4. Anret på en tallerken med salaten nederst, derefter avocado, mango og tilsidst rejer.
  5. Pynt med dressing og server.