Fennikel bagt i kokosmælk

Fennikel indeholder vitamin K og kalium, som begge er vigtige for vores blod, men på to forskellige måder.

K-vitamin er absolut nødvendigt for normal blodkoagulering. Alvorlig vitamin K-mangel (sjælden) kan føre til øget blødningstid. K-vitamin er også nødvendigt for et normalt skelet. Spiser du en halv fennikel, så bliver du dækket ca. halvdelen af det daglige krav til vitamin K.

Kalium er det andet næringsstof, som er vigtigt i blodet, men fungerer på en helt anden måde end K-vitamin. Kalium er en elektrolyt, der sikrer, at blodtrykket er normalt. I modsætning til natrium (salt), der øger blodtrykket, kan kalium sænke blodtrykket til et normalt niveau. Derfor er en diæt rig på grøntsager, f.eks. fennikel, kunne bidrage til normalt og sundt blodtryk.

Fennikel bagt i kokosmælk

  2 personer

  70 minutter

Ingredienser

  • 800 g fennikel
  • 3/4 tsk salt
  • friskværnet peber
  • 3 dl kokosmælk
  • 15 hakkede hasselnødder
  • hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Del hver fennikel i 4 på langs og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Drys peber og salt over, tilsæt kokosmælk og fordel nødderne.
  3. Fadet dækkes til, og retten bages ved 190 grader nederst i ovnen i ca. 1 time

Pynt:

Hakket persille

Tip:

De yderste fennikelblade kan være seje og skal evt. fjernes inden tilberedningen