Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør. I fremstilling af hummus anvendes især tahini, olivenolie, citronsaft, salt samt hvidløg
Retten kan serveres som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød.
Hummus
2 personer
10 minutter
Ingredienser
- 150 g kikærter
- 1 spsk grovt revet frisk ingefær
- evt. 1 tsk spidskommenfrø
- 2 spsk olivenolie
- Friskkværnet peber
- 1spsk tahin (sesamsmør)
- 1 spsk citronsaft
- 3/4 citronsaft
- 3/4 tsk salt
- Neutral kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Kikærterne sættes i blød natten over eller i mindst 4 timer og koges i rigeligt nyt vand i 1 1/4 time. Hæld vandet fra
- Frisk ingefær og spidskommen svitses et minut i kokosolie.
- Krydderierne, tahin, citronsaft, salt, 1 dl olie samt kikærterne tilsætte i en blender og blendes til en ensartet masse.
- Tilsæt mere olie til du opnår den ønskede konsistens som en blød creme.
Pynt:
Persille, frisk basilikum eller frisk koriander