Jødekager er et velsmagende eksempel på kulturudveksling. Kagerne og navnet har oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet. De jødiske bagere bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. Navnet ”jødekage” dækkede oprindeligt alle mulige former for krydret, jødisk bagvæk, men i dag kender vi dem som sprøde småkager med kanel, sukker og hakkede mandler på toppen
Jødekager (Glutenfri)
40 stk
1 time
Ingredienser
- 30 g mandler
- 50 g smør
- 30 g sukker
- citronskræl fra 1/2 økologisk citron
- 1 æg
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk bagepulver
- 20 g maizena (nogle af dem indeholder hvedemel, så kig grundigt bagpå, hvis du vælger dem)
- 100 g hirsemel
Pynt:
- 1 Æg
- Sukker
- Kanel
Fremgangsmåde
- Smut mandlerne og hak dem fint.
- Riv citronskrællen fint.
- Rør smør og sukker hvidt i en røreskål og tilsæt ægget.
- Tilsæt citronskrællen, mandler, krydderier og mel og rør i maskinen i ca. 10 minutter.
- Lad dejen stå koldt i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 g.
- Rul dejen til en tyk stang og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade og pensl dem med æg. Pynt dem fint med sukker og kanel.
- Bag kagerne i ca. 10 minutter.