Bønnesuppe

Ernæringsmæssigt er bælgfrugter sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Desuden mætter de godt og er billige.

Bønnesuppe

 4-5 personer

 1 time

Ingredienser

Ingredienser:

  • 2 dl grønne linser
  • ½ l vand
  • 2 dl røde linser
  • 7 dl blandede, kogte bønner efter smag
  • 7 dl pulpo (mosede tomater)
  • 50 g. soltørrede tomater
  • 1 bdt. frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg eller mere efter smag
  • 2 stængler blegselleri
  • 1 bdt. grønkål, palmekål eller savoykålblade
  • ½ tsk salt, friskkværnet peber
  • 1 tsk røget paprika

Fremgangsmåde

  1. Find en stor gryde frem og hæld de skyllede grønne linser i den sammen med ½ l vand.
  2. Bring i kog og lad det simre under låg i ca. 20 min.
  3. Skær imens de soltørrede tomater over på langs og snit dem i smalle strimler.
  4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl timian og bind sammen med madsnor.
  5. Skyl de røde linser og kom dem i gryden til de grønne linser sammen med pulpo, strimler af tørret tomat, timian, laurbærblade, løg og hvidløg.
  6. Bring i kog igen og lad simre under låg i yderligere 15 min.
  7. Imens snittes blegselleri i tynde skiver og evt. kål skylles, befries for tykke midterribber og snittes i strimler.
  8. Tilsæt de kogte bønner, blegselleri og kålstrimler, salt og peber, og spæd evt. med mere vand, så det lige akkurat dækker.
  9. Bring i kog og lad simre 10 min.
  10. Fisk nogle linser op af suppen og bid i dem – de skal være møre, men må gerne have en smule bid. Er linserne møre, fisker du timianbundt og evt. laurbærblade op og smager suppen til med salt og peber og evt. mere paprika. Servér!