I Østrig har man stor fokus på madspild og reduceringen af denne. En restaurant har nu indført en ny indordningen som gør det lettere for især familier med lav indkomst til at gå på restaurant.
At smide sine madrester til kompost i stedet for i skraldespanden er en god måde at udnytte organisk materiale på den mest bæredygtige måde. Især i Østrig kan det være en god idé at samle en kompostbunke, for på restauranten ‘BIOMAT’, kan du bytte dit bionedbrydelige skrald til et måltid mad.
Som en del af ‘Vienna Design Week 2013’ som foregik i september sidste år, slog restauranten ‘BIOMAT’ sig sammen med ‘Vera Wiedermann Design Studio’, som designer og støtter kreative og miljøvenlige projekter. De opfordrede deres kunder til at medbringe deres bionedbrydelige affald til restauranten. Når kunderne kom med deres grønne affald, vejede de ansatte på restauranten affaldet og gav det en værdi. Kunderne fik derefter en værdikupon som de kunne betale maden med.
Senere blev affaldet transporteret til en lokal gård, hvor det blev lavet om til biogas og på den måde blive brugt til madlavning næste dag.
Website: www.biomat.info
Kilde: http://www.springwise.com/?s=biomat&cat=13&country=&d=2012-09-15|2014-09-15&date_type=Last_2%20years