Harissa - Chilisauce
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 2 røde peberfrugter
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 friske chili
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk Himalayan salt
Fremgangsmåde
- Skær stilk og frøstand fra peberfrugterne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad peberfrugterne køle af.
- Rist imens krydderierne kortvarigt på en tør pande.
- Blend peberfrugter, ristede krydderier, chili, hvidløg, olivenolie og salt i en foodprocessor, til konsistensen er som en tyk puré.
- Skold et lufttæt glas og opbevar din harissa heri. Din harissa kan holde sig et par uger i køleskab.