En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af cancer. De orangefarvede rødder er naturens topscorer, hvad angår indhold af betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin og er en stærk antioxidant. Betacaroten menes at virke forebyggende mod hjertesygdom og bryst- og æggestokkræft.
Søde kartoffeldeller med dild og yoghurt
2 personer / 4 deller
30 minutter
Ingredienser
Dild cashew yoghurt:
- 125 ml cashew yoghurt
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk hakket dild
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 knsp Himalaya-salt
- tvist sort peber efter smag
Søde kartoffeldeller:
- 2 søde kartofler (500 g), skrællet og skåret i stykker
- 1 skalotteløg, fint terninger
- 1 chili, finhakket
- 1/2 æble, finhakket
- 40 g majsmel
- Neutral kokosolie (gode til madlavning ved høj temperatur), til stegning
Til servering:
- Brøndkarse eller spinat, ruccola, blandede salater
Fremgangsmåde
Dild cashew yoghurt:
- Bland alle ingredienserne sammen og stil på køl.
Søde kartoffeldeller:
- Kog de søde kartofler i en gryde med vand, indtil de er bløde, kom dem derefter over i et dørslag og sørg for de er helt tørre inden de skal moses.
- Mos de drænede kartofler i en skål med en gaffel eller en maskine, men overmas dem ikke, ellers bliver de for klæbrige.
- Tilsæt skalotteløg, chili, æble, salt og peber efter smag og til sidst majsmel.
- Del blandingen i 4 store deller eller 6 mindre og form dem til runde, flade deller.
- Tilsæt lidt olie til en varm, og steg dem i 5-10 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Du vil blive fristet til at vende dem, men gør det ikke. Lad den ene side blive færdig før den vendes.
- Læg de færdige deller på lidt køkkenrulle for at opsuge det overskyddene fedtstof.
- Server med en god portion dildyoghurt og lidt grønt.