Søde kartoffeldeller med dild og yoghurt

En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af cancer. De orangefarvede rødder er naturens topscorer, hvad angår indhold af betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin og er en stærk antioxidant. Betacaroten menes at virke forebyggende mod hjertesygdom og bryst- og æggestokkræft.

Søde kartoffeldeller med dild og yoghurt

  2 personer / 4 deller

  30 minutter

Ingredienser

Dild cashew yoghurt:

  • 125 ml cashew yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk hakket dild
  • 1 spsk hakkede kapers
  • 1 knsp Himalaya-salt
  • tvist sort peber efter smag

Søde kartoffeldeller:

  • 2 søde kartofler (500 g), skrællet og skåret i stykker
  • 1 skalotteløg, fint terninger
  • 1 chili, finhakket
  • 1/2  æble, finhakket
  • 40 g majsmel
  • Neutral kokosolie (gode til madlavning ved høj temperatur), til stegning

Til servering:

  • Brøndkarse eller spinat, ruccola, blandede salater

Fremgangsmåde

Dild cashew yoghurt:

  1. Bland alle ingredienserne sammen og stil på køl.

Søde kartoffeldeller:

  1. Kog de søde kartofler i en gryde med vand, indtil de er bløde, kom dem derefter over i et dørslag og sørg for de er helt tørre inden de skal moses.
  2. Mos de drænede kartofler i en skål med en gaffel eller en maskine, men overmas dem ikke, ellers bliver de for klæbrige.
  3. Tilsæt skalotteløg, chili, æble, salt og peber efter smag og til sidst majsmel.
  4. Del blandingen i 4 store deller eller 6 mindre og form dem til runde, flade deller.
  5. Tilsæt lidt olie til en varm, og steg dem i 5-10 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Du vil blive fristet til at vende dem, men gør det ikke. Lad den ene side blive færdig før den vendes.
  6. Læg de færdige deller på lidt køkkenrulle for at opsuge det overskyddene fedtstof.
  7. Server med en god portion dildyoghurt og lidt grønt.