Det er virkelig nemt at lave sin egen agurkesalat, helt uden e-numre og andre grimme tilsætningsstoffer..
Den hjemmelavede agurkesalat kan have en holdbarhed op til 6 måneder hvis ikke mere.
Agurkesalat med æbleeddike
Nettovægt: 550 g
20 minutter
Ingredienser
- 1 dl vand
- 2 dl æbleeddike
- 1 1/2 tsk. salt
- 4 spsk. rørsukker
- peber fra kværn
- 1 agurk
Fremgangsmåde
- Kom vand i en gryde og tilsæt sukkeret i det varme vand og rør rundt til det er opløst.
- Tilsæt eddike og peber.
- Snit agurkerne i fine skiver. Her kan du bruge et mandolinjern eller råkostjern.
- Kom agurkerne i en skål og drys dem med lidt salt og bland dem godt. Lad dem ligge og trække i cirka 10 til 15 min.
- Fjern overskynde væske fra agurkerne ved at knuge dem i hånden.
- Kom agurkerne i et glas med lufttæt låg og hæld eddikeblandingen i og stil glasset i køleskabet i minimum 24 timer.