Vegansk brun sauce

En skøn brun vegansk sauce til din nøddesteg og kartofler juleaften. Den kan med fordel laves dagen(ene) inden.

TITLE

 6 personer

1 time & 30 minutter

Ingredienser

  • 60 g vegansksmør 
  • 6  løg, finhakket
  • 8 dl rødvin 
  • 8 stk. laurbærblade 
  • 300 g knoldselleri, mindre tern
  • 3 gulerøder, mindre tern
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 håndfulde trimmet frisk timian
  • 5 tsk soyasauce
  • 2 spsk ribsgele. Ønskes saucen sødere tilsættes mere
  • 750 ml  soya madlavningsfløde ( 3 bricks)
  • salt og friskkværnet peber
  • kulør

Fremgangsmåde

Grundsauce:

  • Brun de finhakket løg i en gryde med lidt vegansk smør.
  • Tilsæt knoldselleri og gulerod og brun videre i nogle minutter til grøntsagerne er godt brunet.
  • Tilsæt rødvin, laurbærblade, tomatpuré og timian.
  • Lad grundsaucen simre i 1 times tid eller længere,-jo længere den simre, jo kraftigere smag får den.
  • Si herefter saucen og kom den klare del tilbage i gryden.
  • Tilsæt soyasauce, ribsgele, soya fløde og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Lad den simre i yderligere 5-10 minutter inden servering.