En skøn brun vegansk sauce til din nøddesteg og kartofler juleaften. Den kan med fordel laves dagen(ene) inden.
TITLE
6 personer
1 time & 30 minutter
Ingredienser
- 60 g vegansksmør
- 6 løg, finhakket
- 8 dl rødvin
- 8 stk. laurbærblade
- 300 g knoldselleri, mindre tern
- 3 gulerøder, mindre tern
- 2 spsk tomatpure
- 2 håndfulde trimmet frisk timian
- 5 tsk soyasauce
- 2 spsk ribsgele. Ønskes saucen sødere tilsættes mere
- 750 ml soya madlavningsfløde ( 3 bricks)
- salt og friskkværnet peber
- kulør
Fremgangsmåde
Grundsauce:
-
Brun de finhakket løg i en gryde med lidt vegansk smør.
-
Tilsæt knoldselleri og gulerod og brun videre i nogle minutter til grøntsagerne er godt brunet.
-
Tilsæt rødvin, laurbærblade, tomatpuré og timian.
-
Lad grundsaucen simre i 1 times tid eller længere,-jo længere den simre, jo kraftigere smag får den.
-
Si herefter saucen og kom den klare del tilbage i gryden.
-
Tilsæt soyasauce, ribsgele, soya fløde og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Lad den simre i yderligere 5-10 minutter inden servering.