Klementiner, butternut squash og radicchiosalat

Butternut er et mindre klokkeformet græskar, der i nolge lande kaldes et squash. Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.

Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.

Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.

OBS! Læg aldrig græskar på køl. De får det ligesom agurker på køl. De bliver bløde.

Klementiner, syltede squash og radicchiosalat

 8-10 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 stor butternut squash
  • 100 ml hvidvineddike
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 kanelstang
  • 1 knivspids tørret chili
  • 2 kvist rosmarin
  • 1 tsk groft havsalt
  • 10 sorte peberkorn
  • 200 g fetaost
  • 8 klementiner, skræl af
  • 2 hoveder radicchiosalat

Dressing:

  • 2 spsk balsamico eddike
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 lime, saft af
  • 1 spsk ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær squashen så tyndt som muligt, og læg skiverne i en stor blandeskål. Varm eddike i en gryde med krydderierne, rosmarin, salt og peber, indtil det koger, hæld derefter squashen ved og lad det trække natten over.
  2. Dag 2: Forvarm ovnen til 200C. Læg fetaen på en bageplade med en skefuld af eddike- og krydderiblandingen og en klementin skræller og bag i 40 minutter, indtil det er “brændt” på toppen.
  3. Dressing: Blande balsamico, olie og lime med 3 spsk vand, indtil den er tyk, tilsæt derefter sirup og bland igen.
  4. Varm en grillpande op. Skær radicchiosalat i både, skræl klementinerne og skær dem i to på tværs af midten. Når panden er rygende varm, skal du placere klementinerne på deres flade side, indtil de er lidt brændte, og sæt til side. Grill herefter squashen på begge sider. Til sidst grill radicchiosalaten på begge dets flade sider.
  5. Anretning: Læg de varme klementinerne, radicchiosalat og squash på et stort fad og dryppe generøst med dressingen.
  6. Server et godt groft brød til.