Denne skønne friske rødkålssalat er et godt alternativ til den klassiske rødkålssalat. Rødkål er en af de mest sunde og billigste grøntsager, der findes i dag. Den er rig på vitaminer C, K, & B-kompleks og mineraler såsom jod, calcium, magnesium, kalium og jern. Den indeholder også anthocyanin-polyphenoler, der er kraftige antioxidanter, der indeholder potente antiinflammatoriske, antivirale og anticanceregenskaber.
Rødkålssalat med appelsin & æbler
6 personer
30 minutter
Ingredienser
- 600 g frisk rødkål
- 3 appelsiner
- 2 madæbler – Ingrid marie
- 1½ bundt bredbladet persille
- 45 g hasselnødder
- 3 spsk olivenolie
- 1½ spsk æbleeddike
- 3 spsk flydende honning
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Snit rødkålen fint.
- Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter.
- Skær æblerne i fine tern
- Skyl og tør persillen, og hak den fint.
- Hak hasselnødderne grovt og rist dem på en tør pande, 4-5 minutter
- Rør olivenolie, æbleeddike og honning sammen, og krydr med salt og peber. Vend salaten sammen med dressingen.
- Server rødkålssalaten i en skål, og drys med persille og hasselnødder.