Æbleskiver er en dansk spise der traditionelt serves ved juletid gerne sammen med gløgg.
Hjemmelavet æbleskiver med æbler
cirka 26 – 28 stk
1 time
Ingredienser
- 1 l kærnemælk
- 4 æg
- 600 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 tsk natron
- 1/2 stk polynesisk vanilje
- 75 g rørsukker
- 1 tsk. citronskal
- 1/2 tsk kardemomme
- 4 æbler
- 4 spsk neutral kokosolie til bagning
Fremgangsmåde
- Kærnemælk og æggeblommer piskes sammen.
- Herefter piskes æggehviderne luftige og vendes i.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i lidt af rørsukkeret.
- Bland herefter hvedemel, vaniljesukker, sukker, salt og natron, og pisk blandingen sammen med mælkeblandingen. Tilsæt til sidst citronskallen, og lad dejen hvile 20-30 minutter.
- Herefter bages æbleskiverne i smør / kokosolien på en hed æbleskivepande. Læg et stykke æble i hver æbleskive under bagningen.
- Vend æbleskiverne hele tiden, så de får en jævn overflade og bliver kuglerunde.
- Æbleskiverne serves med hjemmelavet hindbærmarmelade og flormelis.