Hjemmelavet æbleskiver med æbler

Æbleskiver er en dansk spise der traditionelt serves ved juletid gerne sammen med gløgg.

Hjemmelavet æbleskiver med æbler

 cirka 26 – 28 stk 

  1 time

Ingredienser

  • 1 l kærnemælk
  • æg
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 1/2 stk polynesisk vanilje
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk. citronskal
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 4 æbler
  • 4 spsk neutral kokosolie til bagning

Fremgangsmåde

  1. Kærnemælk og æggeblommer piskes sammen.
  2. Herefter piskes æggehviderne luftige og vendes i.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem ud i lidt af rørsukkeret.
  4. Bland herefter hvedemel, vaniljesukker, sukker, salt og natron, og pisk blandingen sammen med mælkeblandingen. Tilsæt til sidst citronskallen, og lad dejen hvile 20-30 minutter.
  5. Herefter bages æbleskiverne i smør / kokosolien på en hed æbleskivepande. Læg et stykke æble i hver æbleskive under bagningen.
  6. Vend æbleskiverne hele tiden, så de får en jævn overflade og bliver kuglerunde.
  7. Æbleskiverne serves med hjemmelavet hindbærmarmelade og flormelis.