Hjemmelavet rødkål

Der er intet så lækkert som hjemmelavet rødkål til julemaden, og der er ingen grund til at købe den færdige lavet, da det er super nemt og kan laves dagene op til jul.

Rødkål er rig på vitaminer og mineraler, som kan være rigtig godt for dit helbred, da det styrker immunforsvaret.

Der er forskel på rød- og hvidkål. Forskellen er, at rødkål indeholder anthocyaniner, et pigment fra flavonoid-familien. Det indeholder også stærke antioxidanter og masser af vitamin C og E.

Hjemmelavet rødkål

 cirka 8 personer

 1 time & 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stort rødkålshoved, cirka 2 kg
  • lidt neutral kokosolie
  • 2 dl eddike
  • 8 spsk ribsgelé
  • 2 tsk Himalayan salt
  • 2 kanelstænger og/eller 2 stjerneanis, hvis man ønsker lidt krydret version af sin rødkål
  • cirka 100 g rørsukker
  • salt, peber og balsamicoeddike til at smage rødkålen til med.

Fremgangsmåde

  1. Skær rødkålen i både og fjern stokken, derefter skæres kålen i tynde strimler. Alternativt kan man snitte kålen i en køkkenmaskine.
  2. Kom neutral kokosolie i en stor gryde og svits kålen heri.
  3. Når kålen er faldet sammen, tilsættes eddiken og koges igennem et par minutter.
  4. Herefter tilsættes salt, saft og evt. kanelstænger og stjerneanis, inden kålen koges i ca. 1 time og 15 minutter under låg, til den er mør, men stadig har lidt bid.
  5. Juster din rødkål med sukker, salt, peber og eddike, indtil du rammer den ” perfekte” smag.
  6. Afkøl rødkålen – inden servering fjernes kanelstænger/stjerneanis og den overskydende væde sis fra.