Krydrede græskar tacos med cole slaw

Græskar er utrolig sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.

Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.

Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.

Krydrede græskar tacos med cole slaw

  2 personer

 1 time & 15 minutter

Ingredienser

Græskar / Squash:

  • 1 medium græskar eller squash skrællet og skåret i tern
  • 3 spsk neutral kokosolie
  • 1 løg, i skiver
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk frisk revet gurkemeje
  • saft, 1/2 citron
  • 1/2 tsk havsalt
  • 1/4 tsk chili flager

Cole slaw:

  • 1/4 hvidkål, fin snittet
  • 3 forårsløg, tynde skiver
  • 4 spsk ristet solsikkefrø

Dressing:

  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • saft, 1/2 citron
  • 1 spsk fuldkornsennep
  • 1 tsk ahornsirup
  • stor knivspidssalt

Taco:

  • 1 kop + 1/4 kop indisk Besan mel
  • 1 kop / 250 ml vand
  • stænk rapsolie
  • 1/2 tsk æblecider
  • strøg havsalt

Toppings:

  • Frisk mynte
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde

Græskar / Squash:

  • Opvarm din ovn til 180c.
  • Kom græskar / squash i en bageplade med neutral kokosolie, salt og peber.
  • Bages i 45-1 time eller indtil den er blød indvendigt og karamelliseret udvendigt,
  • I en stor gryde tilsættes kokosolien og opvarmes til en lav-mediumvarme, tilsæt løg. Rist i ca. 10-12 minutter, indtil let gyldent.
  • Tilsæt krydderierne og omrør for at kombinere.
  • Når græskar / squashen er ristet, tilsættes den til gryden med løgene.
  • Rør for at kombinere, og pres derefter citronsaft, salt & chiliflak i.
  • Sæt til side.

Cole slaw:

  • Kom kål og forårsløg i en skål.
  • Rist solsikkefrø ved at tilføje dem til en tør pande. Rist på medium varme, indtil de er let ristet. Føj dem til skålen med kål og forårsløg.
    Dressing:
  • Tilsæt alle ingredienserne i en krukke med låg og ryst for at kombinere det.
  • Bland dressingen sammen med kål blandingen.

Taco:

  • Tilsæt mel og salt til en stor skål.
  • Rør for at kombinere. Tilsæt vand, olie og eddike. Bland til en glat dej. Sæt til side i 10 minutter.
  • Tilsæt lidt kokosolie til en pande. Tilføj 1/4 kop af dejen og fordel dejen så du får en jævn pandekage.
  • Steg på mellem varme i cirka 2 minutter, indtil der er bobler i pandekagen, og du kan løfte den for at vende let.
    Vend og steg på den anden side i 30 sekunder til et minut.
  • Når de er stegte holdes de varme under et klæde.

Servering:

  • Kom fyldet i pandekagerne og top med masser af mynte og koriander. Server cole slaw ved siden af.