Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.
Sort bønne ratatouille
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 1/2 spsk neutral kokosolie
- 1/2 løg, tern
- 1 fed hvidløg, hakket
- 2 kopper aubergine, skiver
- 1 tsk frisk timian
- 1 jalapeño peber, finhakket (valgfrit)
- 2 kopper gul courgetter halveret og skåret
- 1 1/2 kopper grøn courgetter, halveret og skåret
- 2 store tomater, hakket
- 2 spsk frisk basilikum, hakket
- 1 spsk æblecidereddike
- 1-2 tsk karrypulver
- 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet – kog dem gerne selv, tager ca 30 minutter !
- 1/4 kop rosiner
- 1/2 tsk havsalt
- Peber, efter smag
- Kogte quinoa til servering (valgfri)
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
- Opvarm en stor sautépande / stegepande over medium varme og tilsæt kokosolie.
- Tilsæt løg og hvidløg.
- Steg løgene, omrør lejlighedsvis, indtil de er gennemsigtige og let karameliseret, cirka 5 til 7 minutter.
- Tilsæt aubergine og timian til panden og fortsæt med at omrør lejlighedsvis, indtil aubergine er delvist kogt i cirka 5 minutter.
- Tilsæt jalapeño, courgetter og lad det simre i yderligere 5 minutter.
- Tilsæt tomater, basilikum, æblecidereddike, karrypulver, sorte bønner, rosiner salt og peber. Kog i ca. 5 minutter.
- Rør godt for at blande retten og servere enten varmt eller ved stuetemperatur.
- Kan serveres over kogte quinoa.