Lars Tvede, forfatter, erhvervsmand og investor, ytre bekymringer omkring at øko-facisme er med til at bremse den teknologiske udvikling samt koster menneskeliv. Miljøbevægelsen Greenpeace har valgt at afvise kritikken og har fortsat succes når det kommer til at forhindre genmodificeret mad til mennesker.
Lige før jul udgav Lars Tvede en ny anmelderrost bog, ”Det kreative samfund”, som advarer læserne mod teknologikforskrækkelse samt underminering af både videnskab og deokratiet, da nye teknologier ofte bliver hindret grundet en række emotionelle argumenter.
I bogen bliver de såkaldte øko-facister beskyldt for at terrorisere og chikanere lovlig forskning, undersøgelser og udvikling. Ofte fortsætter de deres terrorisme af denne forskning indtil den bliver opgivet grundet omkostninger. Konsekvensen af dette er både ressourcespild og ofte millionvis af indirekte dødsfald.
Bogen fremhæver at Greenpeace var med til at hindre 15.000 tons genmodificeret majs fra USA i at nå frem til hungersnøden i Zambia tilbage i 2002. Samtidigt med disse hændelser kæmpede sultende mennesker for at få adgang til lagrene med mad og nogen forsøgte endda desperat at stjæle den.
Greenpeace tvivler dog stærkt på at deres modstand mod genmodificerede fødevarer har været med til at koste menneskeliv i Afrika under hungersnøden. Flere europæiske lande hjalp nemlig Zambia uden at sende genmodificeret mad. Greenpeace har også den samme holdning til den genmodificerede Golden Rice, der indeholder mere A-vitamin. De mener nemlig at Golden Rice er en yderst fattig løsning som kan sammenlignes med at stikke befolkningen en vitaminpille frem for at hjælpe dem til at få en bedre varieret kost. Mangel på A-vitamin medfører både dødsfald og blindhed, på nuværende tidspunkt er A-vitaminmangel årsag til omkring 2 millioner dødsfald om året samt en halv million tilfælde af blindhed.