Le Puy linser stammer fra Frankrig, nærmere bestemt området Le Puy i Auvergne og de har et højt indhold af protein, kulhydrat og kostfibre, og så indeholder de også en lang række gavnlige vitaminer og mineraler, heriblandt kalium, fosfor, jern og zink samt B-vitaminer, som alle hjælper og understøtter din krops balancer.
Varm vinter salat med stegte grøntsager, puy linser og ristede hasselnødder
4 personer
Tilberedningstid 1 time og 20 minuter
Ingredienser
Stegte grønsager:
- 1 lille Broccoli skåret i tern
- 1 lille Blomkål skåret i tern
- 2 røde peber skiver
- 1 spsk olivenolie
- Havsalt
- Sort peber
Puy linser:
- 250g puy linser, skylles godt
- Vand til dækning
Dressing til linserne:
- Saft fra 1/2 citron
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1/2 tsk havsalt
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 tsk balsamisk glasur
- 1/2 tsk ahornsirup
- 1/2 fennikelfrø
- Sort peber
- Chili frø
Tahini dressing:
- 1 spsk tahini
- Saft 1/2 citron
- 1-2 hvidløgs fed
- 1/4 kop vand
- 1/2- tsk havsalt
- Sort peber
Toppings:
- 1 Granatæble
- Håndfuld ristet hasselnødder
- 2 håndfuld rucola salat
Fremgangsmåde
Ristede grøntsager:
- Forevarm ovnen til 180c.
- Kom grønstager i et ildfast fad med lidt olie over.
- Bag dem i cirka 40 minutter, om nødvendigt kom lidt mere olie over undervejs.
- Bemærk, at broccoli bliver bagt hurtigere, end blomkål og peberfrugt så hold øje med det.
Puy linser og dressing:
- Tilsæt linserne i en gryde med vand og kog efter anvisningen på pakken.
- Lav dressingen, ved at tilføj alle ingredienserne til en krukke, ryste for at kombinere.
- Hæld dressingen over linserne. Rør for at kombinere.
Tahini dressing:
- Tilsæt alle ingredienserne til en mini chopper og blitz indtil cremet.
Servering:
- Brug et serveringsfad og læg et lag linser, derefter grøntsager, drys med tahini dressing og drys med rucola salat, granatæble kerner og ristede hasselnødder.