Pastinakken har et kostfiberindhold på 4,5 gram pr 100 gram. Pastinakken er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Pastinak indeholder blandt andet vitaminerne A, B og E og mineralet kalium.
Sæson for pastinakken er august-april. Den skal have frost for at udvikle sin smag.
Cremet pastinak og rosmarin suppe (vegansk)
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 500 gram pastinakker
- 2 spsk olivenolie
- 1 stor løg, groft hakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk frisk rosmarin, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 liter grøntsagsboullion
- 4 spsk kokosmælk
- 2 tsk havsalt
- Tvist sort peber
- 50 gram hasselnødder
Fremgangsmåde
- Skræl og skær pastinakkerne i 3×3 cm og læg dem på en bageplade med olivenolie, havsalt og peber. Bland det hele godt og kom dem i ovnen i 30 minutter på 160 g.
- Steg de hakkede løg i en stor gryde på lav varme i ca. 8 minutter, indtil de er bløde og brunet.
- Tilsæt hvidløg og rosmarin i yderligere nogle minutter.
- Tilsæt de stegte pastinakker og grøntsagsboullion til gryden og giv den et opkog.
- Reducer varmen og lad suppen simre i 5 minutter.
- Blitz suppen med en stavblender.
- Kom kokosmælk i og krydr efter smag.
- Rist hasselnødderne i en tør gryde på en medium varme i et par minutter, indtil de begynder at brune.
- Top med groft hakket hasselnødder og lidt frisk rosmarin på toppen.