Enchiladas stammer fra Mexico, hvor udøvelsen af rullende tortillas omkring anden mad går tilbage til maya-tiderne. Denne vegetariske udgave er med sorte bønner og som andre bælgplanter, såsom jordnødder, ærter og linser, er sorte bønner værdsat for deres høje protein- og fiberindhold.
Enchiladas med sorte bønner og krydret tahini cashew sauce
4 personer
1 time & 30 minutter
Ingredienser
Fyldet:
- 2 løg groft hakket
- 4 fed hvidløg hakket
- 1/2 tsk chili flager
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk hvidløgspulver
- 6 store modne tomater groft hakket
- 2 spsk tomatpuré
- 1 kop vand
- 1 courgette skåret fint i tern
- 2 røde peberfrugterne skåret i mellem strimler
- 4 store svampe i skiver
- 1 dåse sorte bønner / 300 g kogte
- 1 tsk havsalt
- Sort peber
- 4 tortilla
Cashew tahini sauce:
- 1 kop gennemblødt cashewnødder
- 1/2 kop vand plus 2 tsk vand
- saft fra 1 lime
- 2 spsk tahini
- Håndfuld korianderstængler
- Håndfuld mynte
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk havsalt
- Tvist sort peber
Salat/topping:
- 6 Cherry tomater halveret
- Koriander blade
- 1/2 avocado skåret
- Limesaft
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Fyldet:
- Steg først peberfrugterne på en grillpande (høj varme) i ca. 15 minutter, og vend ofte, indtil de er fint stegt. Sæt til side, og når de er afkølet, hakkes de groft.
- Tilsæt kokosolie og løg til en sautépande og steg forsigtigt på en lav varme i ca. 10 minutter, indtil det er blødt og brunet.
- Tilsæt hvidløg og steg i 30 sekunder mere.
- Tilsæt krydderier, tomater, grøntsager, tomatpuré, vand og bønner til panden og kog det på lav varme i 25 minutter (tildækket).
- Tilsæt salt, sort peber og chili flager til gryden og lad det simre i yderligere 5 minutter
Enchiladas:
- Brug et 25 cm stort ovnfast fad. Læg et tyndt lag af fyldet i bunden, derefter kom noget af fyldet i en tortilla og cashew sauce og fold. Placere den i fadet på toppen af tomatblandingen. Gentag med de næste 3.
- Hæld den resterende sauce og cashew sauce over toppen for at dække.
- Dæk med folie og bages i 25-30 minutter på 180 g.
- Fjern fra ovnen, lad det køle lidt.
- Bland salat ingredienserne i en skål og dæk retten med den.