Mattar paneer eller mutter paneer, er en indisk vegetarret, der kombinerer paneer, som er en form for blød ost, og grønne ærter i en rig, tyk karry
Mattar paneer med tofu
4 personer
30 minutter & 2 timers iblødsætning
Ingredienser
Cashew cremen:
- 1/2 kop gennemblødte cashewnødder (blød i mindst 2-3 timer)
- 1/4 kop vand
Løg pastaen:
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg groft hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 2 tsk revet ingefær
- 1/2 tsk chili flager
- Vand, hvis det er nødvendigt.
Karry:
- 2 tsk olivenolie
- Stødt kryddernellike
- 1 stok kanel
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk chili flager
- 1/2 tsk bukkehorn
- 2 kopper cherrytomater halveret
- 1 1/2 kopper vand
- 3 kopper frosne ærter
- 1 pakke fast tofu, i tern
- 1 tsk havsalt
- Håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
Cashew cremen:
- Tilføj cashewnødder og vand til en blender eller mini chopper og blitz indtil du får en glat pasta.
Løg pastaen:
- Tilsæt olien til en stegepande og tilsæt løgene. Kog på medium varme, 8-9 minutter indtil løgene er bløde og let brunet.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og chili flager. Kog i endnu et minut.
Fjern fra varmen. - Hæld blandingen i en blender og blitz til en fed pasta.
Karry:
- Tilsæt krydderierne til en stor gryde med olien og kog den på mellemlang varme i et par minutter for at frigøre olierne.
- Tilsæt i hvidløgspastaen og kog i 4 – 5 minutter.
- Kom tomaterne i en mini chopper eller blender og puls, indtil du får tomatjuice
- Tilsæt tomatjuicen til panden sammen med vandet og kog i 10 minutter.
- Til sidst tilsæt cashew cremen, ærter og tofu. Rør for at kombinere og koge i 10 minutter.
- Krydr godt.
- Top med koriander
- Fantastisk med basmati ris og fladbrød