tomatsalat med estragon pesto

I denne tomatsalat får du muligheden for at blande så mange forskellige tomater du kan finde. Tomater strutter med C- og K-vitaminer, og når du spiser tomater, får du både E- og A-vitaminer, fibre og kalium. Lycopen giver tomaterne den røde farve. Lycopen er en antioxidant, der har en masse gode egenskaber for helbredet. Specielt mener man at lycopen kan være med til at mindske risikoen for kræfttyper som prostatakræft.

Tomatsalat med estragon pesto og pumpernikkel croutoner

 4 personer

  30 minutter & 1 time trækketid

Ingredienser:

  • 1 kg blandet tomater, skåret i halve el mindre stykker
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 tsk sukker
  • Himalayan salt
  • Peber
  • 2 kopper pumpernickelbrød i 1/2 cm tern
  • 1 kop frisk estragon
  • ½ kop frisk basilikum
  • ⅓ kop fint revet parmesanost
  • 1 1/2 spsk ristede blancherede hasselnødder
  • 1/2 lille fed hvidløg
  • 3 kopper brøndkarse

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 °.
  2. Kom tomater, 2 spsk olie, sukker, ½ tsk salt og ¼ tsk peber i en stor skål.
  3. Lad stå i 1 time, omrør lejlighedsvis.
  4. I mellemtiden pensel brødet med 1 spsk olie og ¼ tsk peber.
  5. Bages indtil brunet på kanterne, 8 til 10 minutter.
  6. Bland estragon, basilikum, parmesan, hasselnødder, hvidløg og ¼ tsk salt og peber i en foodprocessor.
  7. Pulse indtil groft hakket.
  8. Tilsæt 2-3 spsk olie og puls indtil kombineret med en grov tekstur.
  9. Rør forsigtigt pesto og croutons ind i tomaterne.
  10. Server din tomat salat med brøndkarse.